CONTACT | SITEMAP | COLOFON 

ORTHODONTIE VOOR VOLWASSENEN

Tanden kunnen worden verplaatst gedurende het hele leven. Orthodontie bij volwassenen is daarom ook zeer goed mogelijk. Op dit moment is in Nederland meer dan een kwart van de mensen die zich bij een orthodontist melden ouder dan 18 jaar. Ook boven de leeftijd van 60 jaar wordt er nog steeds orthodontisch behandeld.

Bij iedere leeftijd en conditie van het gebit past een nauwkeurig gekozen behandeling. De orthodontist kan na een onderzoek informatie geven of, en op welke manier behandeling mogelijk is.

De belangrijkste factor of een orthodontische behandeling mogelijk is, is de kwaliteit van de tanden en de conditie van het tandvlees en het omgevende bot en weefsel waarin de tanden vastzitten.

Bij volwassenen is het uiterlijk van de beugel een belangrijk item. De orthodontist kan u informeren over de mogelijkheden met minder zichtbare beugels. Deze beugels zijn niet voor iedereen geschikt. Te denken valt aan keramische brackets, linguale techniek, invisalign.

 

De belangrijkste redenen waarom volwassenen een afspraak maken bij de orthodontist zijn:

- ik heb scheve tanden en zou graag willen weten of hier iets aan gedaan kan worden
- ik heb een grote overbeet of een terugliggende of naar voren staande onderkaak of bovenkaak
- ik wil graag een brug of implantaten maar hiervoor staan enkele tanden niet op de juiste plek
- ik mis tanden of kiezen en wil weten of het gat met een beugel gesloten kan worden
- ik bijt met mijn ondertanden tegen het tandvlees achter mijn boventanden en dat doet pijn
- ik bijt met mijn boventanden helemaal over mijn ondertanden heen en daardoor schaaft het tandvlees van mijn ondertanden af
- ik heb nog een tand in het verhemelte die nooit is doorgekomen.
- ik heb een slechte kies of tand, die niet te redden is, kunt u de andere tanden misschien opschuiven
- ik klem of knars altijd heel hard met mijn tanden en daardoor heb ik pijn aan mijn kaken of slijten mijn tanden heel snel af.