CONTACT | SITEMAP | COLOFON 

WAAROM NAAR DE ORTHODONTIST?

Voor een beugel naar de specialist. De geneeskunde kent diverse specialisten, zoals bijvoorbeeld een kinderarts, cardioloog of internist. Ook de tandheelkunde kent specialisten, zoals de orthodontist. Orthodontisten houden zich uitsluitend bezig met de behandeling van problemen met de stand van kaken en tanden. 

Orthodontisten zijn tandartsen die na de reguliere tandartsenopleiding een vierjarige specialistenopleiding aan de universiteit hebben gevolgd. Orthodontisten moeten verder een actief, verplicht kwaliteitsprogramma volgen. Daardoor heeft de orthodontist een belangrijke meerwaarde. Hij is als geen ander in staat om de vele afwijkingen in kaken, standen van kaken en onregelmatigheden in gebitten op een goede manier te onderzoeken.
Een orthodontist werkt altijd in teamverband met andere specialisten zoals bijvoorbeeld de kaakchirurg. Dit is nodig wanneer naast de beugelbehandeling ook een kaakcorrectie op volwassen leeftijd nodig is. Ook in specialistenteams die kinderen behandelen met een schisis, wat in de volksmond ook wel een hazenlip wordt genoemd, zit altijd een orthodontist. Als u een orthodontist kiest die lid is van de Vereniging van Orthodontisten dan weet u zeker dat u wordt behandeld door een specialist!